Personalități în/ale Snagov(ului)

Fundatia Snagov a realizat în cadrul Colecțiilor Muzeale Snagov, colecția “Personalități bune și “nebune” în care sunt incluse peste 120 de persoane “legate” (și) de zona Snagov. Pentru care am realizat scurte fișe. Lista celor avute in vedere (si aflate in diferite stadii de documentare) este prezentata aici (link) – și în prezent nu intenționăm să publicăm nimic despre cele care s-au “remarcat” după 1989 și mai ales sunt în viață (căci mai pot genera “surprize”).

Legenda:
x1) in CMSC03
x2) in site
x3) propus pt. ISBN
x4) fisa in lucru la FS (ex: ?)

a) Scriitori locali:
Constantin Georgescu. Autor al romanului “Fereastra dinspre drum”, carte ce contine amintiri din copilaria autorului, petrecută pe malurile Lacului Snagov.
Anatolie Panis –
Panait Istrate – Domnita din Snagov – 1967  (332 p)
Radu Tudoran –
Geo Bogza –
Vlad Musatescu –
Alexandru Odobescu –
Mihail Sadoveanu –
I.L. Caragiale
Alexandru Bratescu

b) Actori:
Constantin Codrescu –
Virgil Ogaseanu –
Irina Petrescu –
Violeta Andrei –
Florin Piersic –
Sergiu Nicolaescu – “August în flăcări”, etc

c) Sportivi:
Sanda Toma
 – caiacista. Campioana olimpica si mondiala este din satul Ghermanesti. In prezent este antrenoarea lotului national.
Ivan Patzaichin
 – canoist, care si-a legat numele de Snagov. Amiralul flotilei romanesti de kaiac-canoe, este recunoscut pentru stralucita sa cariera ca antrenor si sportiv cu peste 100 de medalii la activ (si-a stabilit resedinta in satul Tancabesti).