[D   ] 18.05.2013: Noaptea Muzeelor în premieră la Snagov – Colecțiile Muzeale ale Snagovului * Triplă prezență 
Link la pagina (site-ul inițial/original)

PREMIERA: Noaptea Muzeelor – acum si la Snagov
ZONA ILFOV / SNAGOV – PATRIMONIU CULTURAL


Faceti o vizita de o ora si aflati lucruri noi, deosebite, curiozitati – despre Zona Snagov cat sa va ajunga pentru o luna. Si despre personalitatile si intamplarile deosebite din trecut. Sau alte 7 teme principale ale colectiei.
Surprize si Curiozitati la orele: 12:00 / 16:00/ 22:00 / 24:00 / 01:00 / 02:00. Prezentari multimedia. Vom rula si secvente din diferite filme vechi, documentare si/sau filme care includ imagini relevante legate de zona Snagov. Vom face si o tombola cu 10 premii (pentru cei care ne scriu / lasa un comentariu – recomandare in Cartea de Onoare si/sau ne lasa un comentariu in pagina de Facebook).

Urmareste noutatile pe Facebook (in pagina evenimentului): https://www.facebook.com/events/calendar#!/events/520487031349147/

Deci, cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor” avem placerea sa va informam si invitam sa participati la o premiera si triplu eveniment:

1) Organizarea chiar in Snagov sat, la sediul Fundatiei Snagov (“Casa cu Stuf”) a acestui eveniment, unde pot fi vizionate: 
– 7 teme ce formeaza “Colectia Muzeala Snagov”. 
– alte trei teme/grupaje sunt asigurate de Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi. 
PROGRAM de VIZITARE: de la 11:00 sambata 18 mai, la 16:00 duminica 19 mai 2013
VIZITARE GRATUITA (intrare libera) – cu respectarea regulilor locatiei!
ADRESA
: Soseaua Snagov nr 78, Snagov sat, Comuna Snagov, Ilfov (“Casa cu Stuf”).
2) Expunerea la Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu a colectiei “Vlad Basarab Tepes – Istorie si legenda”) (expusa intre 10 si 30 mai 2013). Aceasta colectie are un palmares international (Japonia, US, Bulgaria, Ungaria, Slovenia etc)
3) Expunerea la Muzeul Satului a primei colectii foto artistice despre Biodiversitatea Zonei Snagov (expusa intre 18 mai si 15 iunie 2013)


La sediul Fundatiei Snagov, pot fi vizionate:
1) “Colectia Muzeala Snagov” cu urmatoarele 7 teme:
– VLAD BASARAB TEPES – DRACULA – ISTORIE si LEGENDA (palmares international)-
– Sporturi nautice (in lume, Romania si zona Snagov) (premiera nationala)
– Manastiri si Biserici (Tiganesti, Snagov, Caldarusani)
– Personalitati bune si”nebune” (129 de personalitati, inclusiv contemporane)
– Arheologie locala si Numismatica 
– Etnografie si Traditii locale / Codrii Vlasiei (cautati-va radacinile)
– Eco-Turismul zonei Snagov (capacitate de maxim 43.000 persoane/zi)

2) Trei teme/grupaje asigurate de Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi:
– Harti vechi sec XVI-XVII: Valahia – Muntenia / Zona Snagov
– Titluri / planuri de Mosii (proprietati vechi) sec XIX – Ilfov
– set de lucrari / gravuri realizare de dl. Octavian Penda [artist national + profesor de desen la Liceul Mihail Kogalniceanu din Snagov]

Nota: La liceul Mihail Kogalniceanu pot fi vizitate trei fresce realizate de Octavian Penda. Iar la Scoala Generala Nr. 1 Gruiu poate fi vizitat Punctul Muzeal (teme de arheologie locala)

Colectia Muzeala Snagov este recunoscuta de Ministerul Culturii si are nr. 7140090 in evidenta CIMEC.
Fundatia Snagov (prin membrii si si partenerii sai – carora le multumeste) a asigurat realizat/asigurat in ultimii 5 ani fundamentarea (bibliografica, stiintifica si artistica) precum si prezentarea Patrimoniului Cultural si Natural al Zonei Snagov. Adica crearea colectiilor in cauza, expunerea in tara si strainatate a acestora, realizarea de brosuri de prezentare, circa 10 studii stiintifice, participari la numeroase evenimente si contributii la realizarea de documentare si mai ales articole si material de informare si prezentare eco-turistica, istorica, educativa.

Rugaminti adresate vizitatorilor:
1) scrieti-ne impresiile voastre in cartea de onoare a colectiei, in pagina de FaceBook, pe flipchart-ul din locatie
2) contribuiti cu comentarii, propuneri de corectare / imbuntatire, noi piese, recomadari
3) contribuiti cu orice suma (donatii) pentru acoperirea cheltuielilor curente (energie, paza, sisteme de expunere etc). Sper ca toate aceste colectii sa fie intelese si utile publicului/comunitatii iar eforturile de expunere sa fie acoperite in viitor

PARTENERI
Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu (Gazduieste colectia “Vlad Basarab Tepes – Istorie si legenda”), Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi (expune piese la sediul Fundatia Snagov), Muzeul Satului (gazuieste o colectie fotografica legata de patrimoniul natural al Zonei Snagov), Asociatia “Foisorul de Foc” (asigura voluntari si paza), Brigada de Voluntari (asigura voluntari), Aztec Inflatables (colectie foto – biodiversitate + logistica/support), Inspectoratul Scolar Ilfov, Liceul Mihail Kogalniceanu (punct vizitare), Primaria Gruiu + Scoala Nr 1 Gruiu (punct vizitare), Snagov Tur SRL si COMPASS Consulting SRL (asigura logistica).

CINE ar putea participa?
1) cel putin 600 elevi din cele 10 comune invecinate ce invata la unitatile de invatamant locale (informate direct si prin Inspectoratul Scolar Ilfov) 
2) cel putin 200 localnici din cei circa 18.000 de locuitori din cele 3 comune din Zona Snagov (anuntati si prin cele 10 biserici – cu ajutorul preotilor)
3) cel putin 140 – din partea proprietarilor de vile din zona Snagov (circa 7.000) 
4) cel putin 29-70 din cei circa 700 de riverani ai lacului
5) cel putin 400 din cei circa 1600 tineri (inclusi intre cei de mai sus) cu varste intre 12 – 36 ani) din zona Snagov, care (la fel ca si in Bucuresti) vor circula mult cu masinile in acea noapte, cel putin intre cele 5-7 discoteci, din cele circa 6 comune invecinate

 
Detalii suplimentare – despre exponate:
– Despre temele prezentate in Colectia Muzeala Snagov: brosura de prezentare de 48 pagini (RomanaEngleza) sau mai succint, aici. Colectiile reprezinta patrimoniul cultural al Zonei Snagov (fiind rodul a peste 7 ani de munca intensa si include si contributiile mai mari sau mai mici a unor sponsori si donatori, inclusiv locali – prezentati intr-o lista vizibila/expusa si ale caror piese sunt expuse).
– Despre [prin parteneriatul cu] Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi => http://www.harti-vechi.ro/ 

Detalii suplimentare – despre eveniment:
De circa ?ani, la nivel ?European, s-a lansat acest eveniment neobisnuit (caci cultura si educatie nu se poate face doar odata pe an si antunci noaptea).
In Romania, evenimentul se deruleaza din anul ?, in general in principalele orase (care gazuiesc muzee si colectii). http://www.noapteamuzeelor.ro/ 
Astfel ca pentru si in Snagov, evenimentul este o premieaza si o deosebita oportunitate de a vedea si afla lucruri noi.

NEVOI de VOLUNTARI – in 3 locatii, pentru care asteptam inscrierile dvs.: 

Nr.

Locatie

Interval orar

Minim voluntari necesari

1.

Snagov

De la ora 11:00 (18-mai) pana la ora 16:00 (19-mai)

minim 4-5 voluntari in permanenta

Suplimentar, avem nevoie si de circa 14-20 voluntari locali pentru informarea – atragerea vizitatorilor locali (de ex: minim 2 voluntari din fiecare sat) – sa asigure afisare de postere de invormare si invitare directa.

2.

La Muzeul Satului

De la ora 16:00 (18-mai) pana la ora 10:00 (19-mai)

minim 4 voluntari

3.

La Muzeul Municipiului Bucurestiului – Palatul Sutu

De la ora 20:00 (18-mai) pana la ora 03:00 (19-mai)

minim 2 voluntari


NOTA: Se pot avea in vedere cate 4-6 ore per grup de voluntari care sa se schimbe intre ei la anumite ore. 

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?