NATURĂ (mediu – biodiversitate) >>Patrimoniu Natural : conservare > utilizare sustenabilă > diversificare
* Îmbunătățiri pentru toate părțile implicate

Deși aflat la confluența a două mari centre industriale (Ploiești și București), Snagovul nu își pierde nici astăzi frumusețea naturală care i-a adus celebritatea. Este acea oază de verde cu întinderi de ape care atrăgea zeci de mii de turiști per zi de weekend, fiind destinația predilectă și facilă a oamenilor sătui de atmosfera marilor orașe. Toate acestea pentru că oferă elemente naturale cu care puține alte zone se pot lăuda. Până și numele “snagov” este un cuvânt (origine slavă) ce își are propria legendă ( însemnând “forță”, “putere”, puterea care te face să  uiți de tot și să te lași în brațele unei astfel de gazde). 

O combinație de floră, faună, ape, păduri, nou și vechi care atrage precum un magnet, o zonă care nu are nevoie de decenii pentru a-și dubla prezența oamenilor, ci doar de un singur weekend cu vreme bună. 

Când vorbim de Snagov și de ceea ce poate cu adevărat oferi nu trebuie omis nimic, ci trebuie amintite rezervația naturală, lacul, mânăstirea și nu în ultimul rând întreaga istorie care se țese în jurul acestei regiuni.
Iată și o sinteză cu: Oferta Turistica a Zonei Snagov.

Snagovul este așadar acel balon cu oxigen dăruit orășenilor, o destinație turistică cu un uriaș potențial, eclipsat după 1989 dar care poate și trebuie să redevină măcar ce a fost timp de peste 70 de ani.

Tocmai de aceea Snagovul trebuie să își re-ocupe locul pe care îl merită în ecuația zonelor turistice din jurul Bucureștiului și chiar România exploatându-i-se sustenabil potențialul, pentru a ne putea dărui tot ceea ce are mai frumos, prezervându-i totodată biodiversitatea și frumusețea. Cu mare grijă în direcția intervențiilor ce ar putea afecta acest cadru natural din punct de vedere ecologic. 

O regiune ce ne oferă totul și nu ne cere nimic – decât să o lăsăm  să își facă și ciclurile naturale – milenare.

Zeci de personalități (naționale) au apreciat si chiar contribuit la promovarea si conservarea patrimoniului natural de la Snagov.

Fundatia Snagov promovează (și) proiectul “Snagov = Destinația ta de weekend!”

# Pentru orice detalii suplimentare, îmbunătățiri, contribuții, propuneri – vă invităm să ne contactați la office@FundatiaSnagov.ro  / Tel: 0720762468

+Link la (alte) PROIECTE: REALIZATE / PROPUSE  / Idei-Schițe / COMUNITĂȚI Sustenabile + DIY / COVID-online+Educatie / Nevoi Punctuale + Recurente

AJUTĂ  / DONEAZĂ – proiectele și demersurile Fundatiei Snagov

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?