NATURĂ

Desi aflat la confluenta a doua mari centre industriale (Ploiesti si Bucuresti) Snagovul nu isi pierde nici astazi frumusetea naturala care i-a adus celebritatea. Este acea oaza de verdeata si intinderi de ape care atrage nenumarati turisti, fiind locatia predilecta a oamenilor satui de atmosfera marilor orase, toate acestea pentru ca ofera elemente naturale cu care putine zone se pot lauda. Pana si numele “snagov” este un cuvant ce isi are o origine slava, insemnand “forta”, “putere”, puterea care te face sa  uiti de tot si sa te lasi in bratele unei astfel de gazde.

O combinatie de flora, fauna, ape, nou si vechi care atrage precum un magnet, o zona care nu are nevoie de decenii pentru a-si dubla populatia, ci doar de un singur weekend.

Cand vorbim de Snagov si de ceea ce poate cu adevarat oferi nu trebuie omis nimic, ci trebuie amintite rezervatia, lacul, manastirea si nu in ultimul rand intreaga istorie care se tese in jurul acestei regiuni. Snagovul este asadar acel balon cu oxigen daruit citadinilor, o zona turistica de o uriasa forta ce pana in acest moment nu si-a dezvaluit intregul farmec.

Tocmai de aceea Snagovul trebuie sa isi ocupe locul pe care il merita in ecuatia zonelor turistice din Romania exploatandu-i-se potentialul, pentru a ne putea darui tot ceea ce are mai frumos, prezervandu-i totodata aceasta frumusete, acordandu-se o atentie sporita in directia interventiilor ce ar putea afecta acest cadru natural din punct de vedere ecologic.

O regiune ce ne ofera totul si nu ne cere nimic, decat sa o lasam asa cum este.