AB35* APM Ilfov emite și își anulează avizele, de 2 ori

NOUTATE (surpriza – “perla recenta”):  APM Ilfov emite si isi anuleaza (din nou) avizele

APM Ilfov isi anuleaza avizul de mediu (pentru a 2-a oara in 14 luni), pe banii solicitantului (ONG) si mai ales cu consecinte grave de intarziere (neaplicare a unui Regulament si Plan de Management in Aria Naturala Protejata “Lacul Snagov” – unde in 2013 si pana in aprilie 2014, s-au realizat infractiuni).
1) avizul – decizia de incadrare (link) nr 131 din 30 decembrie 2013 nr 1 emis de APM Ilfov in  (caci a mai emis avizul – (link) in 11.02.2013 in baza procedurii SEA, care este mult mai ampla, completa, cu dezbatere publica etc)
2) dovada ca APM Ilfov inregistreaza la Tribunalul Bucuresti un dosar (procedura) pentru anularea avizului (dar nimeni nu anunta Snagov Tur ori Fundatia Snagov, pana in 24 apr 2014, cand aflam indirect din alte surse – un fel de control de la MMSC prin care ne cer tot noua niste date) (link)
3) 23.03.2014 > Raspunsul APM Ilfov catre Fundatia Snagov, prin care nu ne dau un avizul favorabil solicitat (si astfel isi incalca o alta obligatie – dar mai putin relevanta in prezentul context pus in discutie), dar ne povestesc alte elemente de context, prin care reconfirma explicit paradoxul (contradictia – inconsistenta pozitiei APM Ilfov, prin directorul sau). Important este ultimul paragraf prin care reconfirma validitatea avizului emis in 30 dec 2013 (dar pe care de fapt, din 11 feb 2014 au deschis dosar pentru anulare. (link)

*** INTREBARE (ciudatenie): Cum este posibil ca Director APM Ilfov (+specialist Biodiversitate), sa semnezi in mai putin de 3 luni, acte atat de antagonice?

Link la albumul cu poze si acte

CONTEXT: 
Fundatia Snagov a dovedit (prin 10 studii stiintifice) ca in Zona Snagov exista 4 habitate principale si peste 170 de specii protejate si rare (in contextul unui proiect POS MEDIU). Caci anterior, MMSC stia (oficial) ca ar exista doar 5-6 specii protejate in Zona Snagov (inclusiv in ANPLS). Aceste studii stiintifice (intr-un tarziu) au fost acceptate si de MMSC – Biodiversitate. Dar NU si se avizeaza si Planul de Management si a Regulamentu ANPLS (astfel incat sa se avanseze catre o impunerea acestora si deci o reala conservare si protejare). Oare de ce?

* Dvs. ce intelegeti dintr-o intarziere de 14 luni si faptul ca APM Ilfov ajunge sa faca si “gresesca” (anuleze) de doua ori Avize de Mediu eliberate? (vezi suita de corespondente din Albumul atasat).

** Va puteti inchipui cat de “frecate” si detaliate sunt (au ajuns) studiile si materialele realizate de cercetatori si livrate de Fundatia Snagov daca “singura” solutie de intarziere (suplimentara) a ramas “sacrificarea” APM Ilfov (si inca, pentru a 2-a oara?)

*** Planul de Management este accesibil (a si trecut prin dezbatere publica – procedura SEA) in www.FundatiaSnagov.ro > Documente

**** Cateva detalii despre principalii factori antropici (ce face rau habitatelor si speciilor) la Snagov si FILME concrete (circa 8) + explicatii > sunt disponibile in youtube.com (cautati “ZS snagov”).

@ In opinia Fundatia Snagov posibilele explicatii ale acestor intarzieri (caci statistic, este greu sa gresesti atat de mult timp si tot cam la fel…) ar putea fi:
1) interese imobiliare legate de terenurile cu iesire la lac (inclusiv paduri) – care astfel devin mai greu de defrisat, betonat, modificat (in baza rezultatelor demersului si dovezilor stiintifice ale proiectului POS MEDIU derulat).
2) o posibila alta explicatie (poate mai penala?) – gen “dubla finantare” in raport cu alte proiecte, ori, interese de grup (de partid)? Sau va invit pe dvs. sa ajutati …  Caci totusi, extrem de mari energii, presiuni, forte intense – s-au tot manifestat in ultimii 2-3 ani (legat de continuarea acestui proiect POS MEDIU). Cu atat mai mult, cu cat parea sa prezinte un patrimoniu de conservat, foarte mare si cu cat formularea (fundamentarea) era cat mai riguroasa si detaliata.

> Cert este ca minciuna si/sau prostia nu mai pot “duce” prea mult. Intr-un fel sau altul, tot se va afla care este miza acestor intarzieri. Pe moment, Fundatia Snagov lupta pentru recunoasterea totalitatii patrimoniului natural confirmat de cercetatori (impotriva institutiilor care ar fi trebuit sa fie facilitatori si principalii parteneri – sustinatori). Si apoi, pentru aprobarea Planului de Management si a Regulamentului ANPLS (cu care sa se si poata trece la actiuni concrete si specifica, pentru conservare). Iar pe parcursul acestui demers (care s-a prelungit datorita “partenerilor” APM Ilfov, MMSC – Biodiversitate” cu cel putin 1 an), notam toate complicarile create (noi consideram) cam artificial si cu prea multe “greseli” si excese. Care (toate) au singur sens (directie) – ingreunarea + intarzierea + reducerea/anularea din patrimoniul raportat si masurile de management (protectie, consevare, interdisctii si limitari asociate). Caci, oricum, in sine, acest parcurs (documentat cu adrese, nume, personae, mostre de afirmatii – cereri – pretentii), va avea vizibilitatea proprie si poate, reevaluarea proprie, la momentul adecvat.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?