???

???

În nordul Ilfovului (între metropolele București și Ploiești) – există o suită de râuri și lacuri interconectate. Între o parte dintre acestea au mai rămas și trupuri de pădure din foștii Codri ai Vlasiei. Fauna locala migreaza intre aceste zone si traseele de migratie ale pasarilor – includ zona (atractii: apa / hrana / protectie in mediu natural – la opriri).

În fond, Zona Snagov a asigurat o continuitate cu ape și păduri (printr-un set de habitate) încă de la Marea Sarmatică (deci cu ?≈ milioane de ani înainte de prima atestare a Pădurilor (+Codrilor Vlăsiei) de la nord de Dunare [≈ 7000 ani / ≈ 5000 ani i.e.n. – ? Herodot?]

Concret – la nivelul anului 2020, în nordul Ilfovului, există:
1) Sit Natura 2000 – Scroviștea [? ha/ ? ?specii] * * Plan de Management in ??
2) Rezervația Naturală Snagov [1147,7 ha / 311 specii ?]. În aceasta, statul roman a infiintat (fara acte: fundamentari stiintifice si proceduri specifice – deci ilegal – prin L5/2000) două Arii Naturale Protejate: “Lacul Snagov” de 100 ha (cod ?) și “Pădurea Snagov” de 10 ha.
Pentru ANPLS exista Plan de Management publicat in MO 318 bis din 18.05.2015
3) Sit Natura 2000 – Caldărușani – Dridu [? ha/ ? ?specii] * Plan de Management in ?? * 

Fundatia Snagov a realizat si un Articol de analiza (si comparata) a situatiei existente (suprafete – specii etc.) – link ?.

Mai jos prezentam cateva sinteze vizuale din articol:

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?