Beneficii – Valori Ecologice

TURE (circuite) ghidate – TEMATICE prin natura (în tot cursul anului: 90m … > 4 ore) 

JUNIOR RANGERS / CIRCUITE cu COPII – ELEVI prin pădurile riverane lacului Snagov

De complexitate diferită (adaptabile pentru grupuri de vârste diferite: 4-7 ani, gimnaziu, liceu, familii, adulți, Corporate, Școala Altfel etc.)
(asociate monitorizărilor: Specii și Habitate – făcute de Custozi / Specialiști 

(Zona SNAGOV >> 2 arii naturale protejate, 4 habitate principale, 4200+specii din care 228 protejate, rare și amenințate)

In cadrul Fundatiei Snagov, echipa din Sectia C (BIODIVERSITATE) se ocupa in calitate de Custode al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov si de monitorizarea biodiversitatii (4 habitate si circa 228 specii protejate, rare si amenintate).

Adica, tot anul, in baza unui CALENDAR (corelat cu posibilitatea de observare a speciilor), fac circuite prin natura, avand obiective mai simple (ex: poze – numarare exemplare) ori mai complexe (masurare parametri apa, analize diferite mostre si parti ale unor plante etc.)

Aproape intotdeauna (implicit sambata intre 10:00 – 14:00) putem lua cu noi inca 2-6 persoane, astfel ca acestea pot beneficia de un fel de tur ghidat (cu persoane specializate).

Varianta cea mai “rentabila” pentru toate partile implicate (..) este cea in care se formeaza un grup (mai) stabil care isi propune sa vina la o suita de iesiri in natura. Corelat cu o specie / habitat si o anumita perioada a anului. Pentru ca astfel putem stabili mai multe obiective, facem si un instructaj initial, exersam in utilizarea unor scule si echipamente, chiar citim ceva procedure si ne uitam la unele filme si sectiuni de teorie. Apoi mergem pe teren si facem ce ne-am propus.

La intoarcere, prelucram pozele (si o parte le postam), prelucram datele (si eventual – mostrele) adunate. Le documentam / etichetam / arhivam si (uneori) interpretam. Cel putin la sfarsitul suitei de iesiri (ture) – tematice.

Si cei care participa – ar putea primi si un certificat / diploma.

LA CERERE putem organiza TURE suplimentare (mai ales in scop de INFORMARE – EDUCARE – VIZITARE). Unele gratuite, altele cu plata unui tarif (de vizitare) si unele activitati mai complexe (care au si diferite alte obiective si costuri – le cofinantam impreuna).

In special cu ocazia perioadelor SCOALA ALTFEL si in VACANTE, organizam Ture (in natura) si Evenimente (dar si activitati pentru tabere de vara si chiar Interhship-uri). Cereti detalii (si chiar referinte).

Variante:
V1) Poate fi organizata o SINGURA IESIRE (eveniment) cu durata de 3-6 ore (minim 3-4 activitati de 20 – 90 min);
V2) Poate fi o SUITA de ZILE (nu neaparat consecutive – cum este intr-o tabara) cu un plan tematic / obiective.

Pentru COPII si ELEVI (de exemplu), pe durata VACANTELOR, propunem (in special celor din apropiere: Bucuresti – Ploiesti – Ilfov care pot ajunge zilnic cu masinile) un program JUNIOR RANGER in urmatorul format (organizare):

>> Fiecare ZI, include:
a) Initial (la sediu): Informare / Pregatire / simulare / alocare responsabilitati si echipamente
a1) inainte de activitatile pe teren, elevii primesc si parcurg o suita de link-uri din Internet, unde se gasesc scurte filme, albume foto, liste de specii, set de recomandari etc.
a2) inaintea fiecarui circuit – patrulare – monitorizare, participa la un scurt intructaj concret, cu alocare de responsabilitati (derivate din obiectivele curente ale custodelui, care are monitorizari diferite in fiecare saptamana – conform planificarii anuale)
b) TURA in NATURA (de 90min – 3 ore), cu o lista de specii vizibile propuse (monitorizate in acea perioada si de custode)
c) Final (la sediu): predarea echipamentelor / predarea – prelucrarea pozelor si a filmelor / finalizarea notarilor / interpretarea datelor colectate / impresii – Analiza – Feedback – learning points
* (optional) > corelarea cu alte activitati din setul existent (10+)

>> Pot fi minim 3, maxim 10 zile / ture in natura.
Nota: Circa 5 astfel de zile (ture / iesiri) a cate 4-6 ore, reprezinta de fapt echivalentul activitatilor dintr-o tabara tematica.

Vizionati pozele din Albumul Foto (din Facebook) al paginii dedicate: 
Snagov C: Natura – Patrimoniu – ZS Fundatia despre 2017 Ture prin Natura = Grupuri = Junior Rangers“.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?