Ajută / Donează

.. conteaza si:
10 minute de munca voluntara (intrebati ce este astazi pe lista ToDo administrativa / proiecte in lucru)
> 5 lei (o masa pt. pesti / consumabile toalete = 10 pers / energia electrica la iaz pt. 8 ore din 365/an)
> 25 lei (transport + o masa pt. un voluntar care lucreaza real cat 20% angajat)
> 2 ore lucrate de acasa pe calculator (remote – cu AnyDesk) la “ceva” din multele nevoi pe care le avem (de la introducere texte, la cautari, prelucrari imagini, promovare social-media etc.)
> 2 ore de plimbare prin natura (cu “sarcini”)  (in baza unui instructaj) etc.

După 10 ani de activitate (6+ proiecte, 50+ evenimente relevante, lucrul cu peste 50 de voluntari proprii și peste 1000 prin alte parteneriate), considerăm că cel mai productiv este ca toți cei care vor să (ne) ajute, să aibă în vedere urmatoarele:
1) alegeti 1 singur (anume) proiect / activitate / eveniment / idee din cele prezentate in site. Avem LISTE cu proiecte: Realizate (R=recurente ori U=upgradabile și R=refinanțabile) / Propuse / Idei de Proiecte (schițe). Vizează domeniile de interes A, B, C, D).
Dar se pot alege si Evenimente dar si activitati din Calendar;
2) contactati-ne pentru a vorbi mai detaliat despre acel proiect / eveniment / activitate / idee. Caci s-ar putea ca fisa (lui de) proiect sa nu fie publica sau inca sa nu aiba asa ceva. Sau poate aveti dvs. un proiect – idee si o putem creiona impreuna;
3) puteti ajuta (dona) cu timp (implicare directa) sau ceva bani, numai (si numai) daca si dupa ce avem si o decriere (fisa) detaliata pentru “subiect”: proiect / eveniment / actiune / idee. Din care sa rezulte cam cat e nevoie “inseama” (ca timp – ore – manopera – tip de compententa / bani) implementarea. Si mai ales ce rezulta (cat mai concret – “numarabil” si vizibil)
4) stabilim ulterior forma (contractuala) de ajutor (contract / acte etc.)

Notă: pot exista situatii in care nu acceptam ajutor de la unele persoane ori organizatii (ex: au existat “initiative” de la unele partide, in ajun de alegeri ori persoane fizice care doreau sa se “albeasca” prin asocierea contra cost la anumite realizari etc.). Pot exista si conflicte de interes. 
Cel mai frecvent – pot exista situatii neclare ale partilor legate de asteptari – rezultate finale pentru parti (si nu este intelept).

MOD de a ajuta:
1) voluntariat (punctual – cateva ore intr-o zi / contractual)
2a) bani > persoane fizice:
       2a1) 2% (formular 230 ANAF > descarcă de aici)
       2a2) contribuție în “cutia de donații” (fixă > de la sediu sau mobilă >  pe teren);
2b) bani > persoane juridice: pana la 20% din impozitul pe profit (pe baza de contract);
3) diferite contracte de parteneriat / asociere;

Rugăminte: pentru noi (organizare / evidență) este foarte important să ținem o evidență “cine – pentru ce proiect / acțiune” a contribuit și cu cât. Numai astfel putem păstra legătura și să (vă) arătăm și ce s-a putut realiza cu contribuția dvs. Concret:  dacă puneți ceva bani în cutiile de donații – puneți și un bilet cu detaliile mentionate (sau dati sms / email).

Mai multe detalii: office@FundatiaSnagov.ro / Tel: 0720 762468

1Shares

Ajutați cu un comentariu / Leave a Reply: