PROIECTE Idei-Schițe

Scurtă enumerare (parțială):

[A] [100 ore] Pentru intreaga Zona Snagov (Ciolpani + Snagov + Gruiu): Viziune – Misiune – Plan de Actiuni
[A] Pescuit comercial pe lacul Snagov (numai cu navod – nu cu plase ori varse > pt. maxim de vizibilitate si reducerea ambiguitatilor + simplificarea urmaririi braconierilor)
[A]“zona” in internet pt. dezbateri publice interactive (a proiectelor / propunerilor etc.). Unde “sa ramana” “urmele”: propuneri – demersuri – blocaje/realizari. Necesita un moderator.
[A] demersuri in instanta (procese de circa 2 ani / 8-10 infatisari) pt. rezolvarea celor 4-6 probleme majore create de coruptie + prostie dupa 1989
[A] demersuri pentru revenirea catre legalitate a celor ≈700 debarcadere ilegale (fara autorizati urbanistice, de tip permanent in loc de provizoriu, pt. care nu s-au platit tarifele de inchiriere luciu de lac de pe domeniul public, pt. care la construire s-au facut modificari ale marginii lacului etc.). Doar circa 34 aveau contracte de inchiriere “luciu de apa” cu 15 lei/mp prin 2015. Si doar circa 170 existau in 1989, dar pe structura de piloni din stejar si nu betonate ori piloni metalici (deci structuri permanente) ca in prezent [existau doar circa 8 exceptii pana in 1989]

[B] Relansarea turistica a Zonei Snagov:
[B] Meniuri cu peste la minim 3 restaurante in Zona Snagov
[B] (re)introducerea taxei de statiune (intial de minim 1 leu/turist-vizitator) si de acesti bani sa se faca semnalizari in localitate
[B] lansarea unui Tri/Pentatlon – la Snagov

[C] [2500lei] Construirea a 4 cuiburi de berze (“cosuri metalice”) cu amplasare pe stalpi ENEL
[C] [2000lei] Construirea a 6-8 cuiburi pentru lilieci cu amplasarea in padure, stejari la minim 4 m inaltime
[C] aeratoare scufundate in lac (adancime la 3-5 metri) si lasate minim 3 luni (in special iarna). Cu masurarea “variatiei” parametrilor apei (..) +  de biodiversitate din “zona”. Alimentare la 220V (deci de la un riveran ori grup electrogen – fotovoltaic si amplasat pe stalpii retelei balizelor ori in zona malului)
[C] lotus indian (Nelumbo nucifera) cu comportament invaziv: taiere pilot (experimentala) timp de 2 ani (6+ taieri) a unei suprafete de (minim) 2000mp (7-10m latime x 30-20 m lungime)
[C] Brosura digitala cu cele 311 specii protejate, rare, amenintate
[C] Recuperarea suprafetei Rezervatiei Naturale Complexe Snagov de 1147,70 ha (HCM 864/1952) + extinderea rezervatiei la tot lacul si padurile riverane (2080,2 ha) asa cum exista documentatie avizata de Academia Romana – Comisia Monumentelor Naturii, depuse la Ministerul Mediului