PA005 [RU] Soluții sustenabile pentru comunități + DIY

CENTRU DEMONSTRATIV și EXPERIMENTAL (CDE) pentru Solutii si Sisteme SUSTENABILE adecvate micilor COMUNITĂȚI

Valorile noastre și conceptele aplicate sunt: responsabilitate față de mediupermaculturăenergie verdeknowledge managementautonomie șdiseminare know-how dobândit (cele mai bune soluții testate) în scopul adaptării și replicării de către alte comunități.

Prin proiectele noastre ne dorim sa sustinem si sa demonstram fezabilitatea conceptului de dezvoltare sustenabila a comunitatilor, integrand resursele locale disponibile, speficiul zonei, materialele si traditiile locale cu tehnologii moderne si know-how

Proiectele vizeaza obtinerea resurselor de hrana echilibrata necesare unei mici comunitati sau familii, integrand in acelasi timp conceptele de responsabilitate fata de mediu (utilizarea economica a resurselor naturale si integrarea in ciclurile naturale cu minimum de modificari aduse mediului natural) si o orientare eco

Obiectivul final este inlocuirea paradigmei “maximizare profit”cu cea de “optimizare profit”. Scopul nu e deci obtinerea pretului cel mai mic, cu pretul deteriorarii mediului si a calitatii produselor, ci obtinerea unui raport optim: calitate – pret – sustenabilitate/responsabilitate fata de natura.

Proiectele noastre: (vezi (sub) lista paginilor / proiectelor …

Proiectele vor fi abordate in 3 etape principale:
– Faza 1 = Initiere: intalniri, prezentari si mici demonstratii – in scopul de transfer de cunostinte (know-how sharing), intelegerea elementelor “tehnice”, prima parametrizare si planificare a activitatilor;
– Pilot 1 – Realizarea de mici proiecte demonstative cu rol de punere in aplicare, testare, optimizare a proceselor si exemplificare. Fiind la o scara redusa, foarte probabil nu vor fi fezabile din punct de vedere economic.
– Pilot 2 – Realizarea de proiecte dimensionate la scara, fezabile/sustenabile din punct de vedere economic (pe segmentul produselor Bio, obtinute prin procese de productie sustenabile si “prietenoase” cu mediul) . Se vor realiza cu parteneriate si asistenta tehnica, sustinere financiara externa (atrageri de fonduri) si cu tehnologii moderne.

Nota: Faza de Pilot 2 – va fi activata doar cand vor fi acumulate resursele necesare: resurse financiare  si expertiza (know-how).

Notă: Pentru orice detalii suplimentare, îmbunătățiri, contribuții, propuneri – vă invităm să ne contactați la office@FundatiaSnagov.ro