Monografia Snagov-ului = Vol 1 (începuturi – 1950)

(1 customer review)

Culegere de/din cărți, articole despre Snagov. Prezentate cronologic. De la începuturi şi până în 1950. Inclusiv legende, mituri, povestiri adunate din cultura orală locală. Cu referințe.

Formate: a) Circa 500 pagini A5. Circa 100 de imagini și 10 hărți. Maxim 100 buc printate b) format digital (ebook) – ulterior chiar și online (corelat cu un nr. de sponsori)

Stadiu curent: Am cele circa 40 de fișiere Word (inclusiv cu page notes și end notes + referințe etc.) și care pot fi relativ ușor concatenate într-un Master Document (chiar în Word).

Versiunea actuală  poate fi scoasă în format digital cu cod ISBN în mai puțin de 16 ore (însă nu consider satisfăcătoare calitatea tehnoredactării și nu am cei circa 1500 euro pentru a fi finalizată -internalizată de profesioniști)

Livrabile: un ebook digital (accesibil initial cu user si parola si in final – gratuit – public) + 100 buc tipărite de calitate. 10 buc pentru Top Sponsori care ar primi câte 5 exemplare. Apoi alti 10 sponsori ar primi cate 1 carte. Restul pt Fundatie.

PROPUNERI (+ce am avea nevoie):
1) [1600 Euro] ajutor pentru tehnoredactare profesionistă (+ coperți + relații cu BNR etc.) > pentru finalizarea versiunii digitale (de calitate) sub forma de eBook. [+40h] din partea mea – tot gratuit
3) [400 Euro] eveniment public de lansare cu ocazia unui Festival de cărți (ex: Romexpo)
4) [1000 Euro] pentru specialiștii de marketing – pentru care ar găsi toți banii necesari pentru acest proiect
TOTAL (necesar)=3000 Euro

Finanțare: Promovare Proiect si căutare sponsori (local sunt teoretic circa 150 de firme, peste 30 de ONG-uri, 3 primarii etc.) Dar si circa 18.000 locuitori (in 3 comune) care ar putea contribui si cu (minim 100 lei = 20 Euro) pentru a fi menționați in carte ca sponsori la ceva categorii – diferențiate

UTILIZARE – Acces:
1) Inițial, cartea ar putea fi accesibilă gratuit de școlile locale (cu user și parolă)
2) Dacă și după ce un număr de sponsori (menționați în versiunea digitală) ar contribui > ar putea deveni gratuită și accesibilă publicului (de oricine)

Justificare compensare (prin parte din sponsorizări):
1) Diferite cărți, publicații etc. – au fost căutate și achiziționate prin rețelele de colecționari
2) (Re)tehnoredactarea cu diacritice și în limbile arhaice
3) Întregul proiect a implicat timp (peste 1200 ore de-a lungul a 12 ani)
4) Stocarea și alte elemente de regie (indirecte) > au costurile lor

Nota: Acest proiect a însemnat resurse importante luate din resursele personale / familiale. Daca ar fi sa cedez întreaga munca de pana acum (fără a fi menționat eu si/sau Fundatia Snagov) – apreciez munca făcută (si banii investiți) la minim 6.000 Euro. In conditiile in care Primăria Snagov de 2 ori pana in prezent (către Anatolie Paniș si prof. X din Balotești) a contractat si chiar platit cate 10.000 lei (prin 2012 si parca 2016) dar nu s-a mai finalizat nimic (si nici returnat ceva concret).

Precizări:
a) celor interesați le putem trimite Cuprinsul Volumului 1 (paginat in format A4, Times New Roman, 12). Si poate fi si prezentat in cadrul unei întâlniri informale, împreună cu teancul de cărți, articole etc. – care se regăsesc si in referințele citate
b) volumul 2 (1951-1989) are Cuprinsul schițat, are circa 12 teme finalizate, circa 30 in lucru si circa 120 in etapa de intenție. Ar putea avea 1200-2000 pagini A5. Per tema, timpul necesar (cercetare etc.) este de 12-40 de ore. Si exista si posibilitatea de a scoate in etape versiuni (ex: 2025 Volumul 2.1 de 300 pagini A5, apoi 2026 Volumul 2.2 digital de 600 pagini etc. si care are in plus 30 de teme etc.)
c) coperta Vol 1 nu este deloc ce trebuie (dar acum nu am resursele necesare si banii pentru cea finala)

Category:

1 review for Monografia Snagov-ului = Vol 1 (începuturi – 1950)

  1. danilacostel82

    Am tot auzit frânturi de citate de pe la voievozi, Odobescu, Sadoveanu, Istrate, Voinești, Eliade, Antonescu, Maniu, Zeleanu etc.
    Tare bine ar fi sa existe o culegere a tuturor acestora (la un grad de detaliere care l-am constatat la Muzeul Snagov).
    Iar elevii (cel puţin din zona) sa aibă chiar lecturi obligatorii (sau sa le parcurgă le dirigenție) pana cel târziu in clasa a 8-a
    Poate la scolile locale – sunt profesori pasionati de astfel de subiecte. Demult, la liceu, un profesor de istorie Vintala (parca) – facuse chiar un mic muzeu.

Add a review