[D ] 20.09.2012: Colecții muzeale Snagov – AFCN
Link la pagina (site-ul inițial/original)
In aceasta toamna Fundatia Snagov va invita sa participati in cadrul a 4 zile de evenimente, expozitii si concursuri dedicate COLECTIILOR ISTORICE despre Zona Snagov. Evenimentele sunt derulate cu sprijinul AFCN, in cadrul proiectului cultural “Set de COLECTII ISTORICE despre Zona Snagov ce demonstreaza importanta ca centru religios, cultural, istoric, sportiv, politic”.
Va asteptam in:
26 Septembrie 2012 – la Manastirea Snagov – unde o data cu sarbatorirea hramului manastirii – Sfantul Voievod Neagoe Basarab (ctitorul actualei biserici) – veti putea vizita si expozitia dechisa a principalelor Colectii Muzeale Snagov – din care puteti afla intamplari inedite din zona Snagov.
27 octombrie 2012 – la Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu – pentru a participa la prezentarea Colectiilor Muzeale Snagov, la dezbaterile pe tematicile prezentate, dar si la Circuitul Cultural al Snagovului.
28 octombrie – la Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu – unde veti putea vizita Colectiile Muzeale Snagov – din cadrul expozitiei deschise
01 noiembrie – elevii scolilor din zona Snagov sunt asteptati sa participe la Concursul Scolar de Istorie a zonei Snagov
Mai multe detalii, precum si agenda evenimentelor pot fi gasite la: http://www.old.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=869 .
In cadrul evenimentelor vor fi prezentate Colectiile Fundatiei Snagov ce cuprind 7 teme:
1. Vlad Basarab Tepes – colectie care a primit deja numeroase premii la nivel international, dar si alte 5 medalii castigate in Romania (printre care si Vermail in cadrul expozitiei anuale organizate de Asociatia Filatelica din Romania in 2009, la Muzeul de Istorie al Bucurestiului – Sutu)
2. Manastiri si Biserici – din zona Snagov – cuprinzand: carti postale, timbre, harti vechi, fotografii, decupaje din publicatii etc – ale celor 3 manastiri din Zona Snagov: Manastirea Snagov, Manastirea Caldarusani si Manastirea Tiganesti.
3. Eco-Turismul zonei Snagov – Informatii, imagini si obiecte legate de destinatia / brandul / statiunea Snagov evidentiate printr-o suita de imagini (vederi , fotografii si harti vechi) ale principalelor locuri si destinatii turistice din zona Snagov
4. Personalitati bune si”nebune” – expozitie de carti postale, timbre, fotografii, decupaje din publicatii si scurte texte explicative, prezentate cronologic, cu principalele personalitati locale, nationale, internationale, bune sau “nebune” – din cele 78 de personalitati (scriitori, politicieni, oameni de cultura) care au avut legatura cu zona Snagov
5. Sporturi nautice – o colectie de vederi, fotografii vechi si piese de filatelie – cu valoare deosebita (unele dintre ele avand semnaturile campionilor sporturilor nautice ai Romaniei)
6. Etnografie – carti postale, fotografii vechi referitoare la traditiile si mestesugurile locale, dar si un set de piese utilizate in viata de zi cu zi a taranilor / localnicilor: diferite obiecte de ceramica (asociate olaritului din zona Piscu si Lipia), scule (aferente activitatilor spefice locului: pescuit, tamplarie, agricultura, tesaturi), cateva tesaturi traditionale, cateva obiecte de mobilier din lemn
7. Arheologie locala / Numismatica – colectie de carti de istorie, arhelogie, reviste de specialitate, brosuri si articole, 20 de piese (cate cel putin 3-4 per fiecare perioada mai relevanta) – in special pana prin anul 600 e.n., monede si bancnote pentru perioada 1900-prezent.
Participarea la evenimentele organizate de Fundatia Snagov in zilele mentionate este gratuita, in limita locurilor disponibile.
Colectiile Muzeale Snagov vor putea fi vizitate si in alte perioade – la Casa cu Stuf din Snagov – pentru grupuri de minim 12 persoane, la cerere (contra cost).
Detalii suplimentare puteti solicita la email [email protected].