[D   ] 28.05.2009: Lansarea colecțiilor ISTORICE – Zona Snagov 
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Lansarea “Colectiilor Istorice – Zona Snagov” – ca noua atractie turistica locala.  

Cu ocazia aniversarii “Zilele Snagovului” organizate de Primaria Snagov, Fundatia SNAGOV a lansat in premiera in data de 28-mai-2009 la sediul sau din Snagov Sat (casa cu stuf), colectiile istorice private despre zona Snagov – in urma documentarilor si achizitionarilor de diferite obiecte. 

Aici vizitatorii au ocazia de a intra in contact cu un set de colectii deosebite bazate pe istoria locala a zonei Snagov si anume: 

1) colectia “Vlad Tepes – Dracula” o colectie inedita, care este cea mai mare colectie la nivel national si castigatoare a circa 20 medalii din aur si argint la participarile internationale. Totodata, ea va reprezenta una din principalele colectii la aniversarea a 550 de ani a Bucurestiului din septembrie 2009. 
Mai multe detalii despre colectia lui “Vlad Tepes / Dracula” pot fi gasite in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=713  
2) Etnografie si traditii locale – ce incep a fi uitate de noua generatie iar alte obiceiuri s-au pierdut
3) Snagov – Zona de Agrement si Turism – asa cum a fost odata si … de ce nu ar mai putea fi relansata si in prezent
4) Personalitati in si din zona Snagov – de-a lungul timpului Snagovul a devenit un loc memorabil si legat de: Printul Nicolae, Lucretiu Patrascanu, Mihail Sadoveanu, Imre Nagy, Ceausescu, Sanda Toma, Patzachin, eroi locali si multi altii care au marcat mai mult sau mai putin intreaga zona. 
5) Comunism – Ceausescu – perioada marcanta asupra zonei Snagov
6) Mediu – Ecologie la Snagov

Toate colectiile sunt prezentate si detaliate in pagina: [urmeaza]

Fotografii colectii:

Fotografii vizite / vizitatori

Nota: Cei ce detin invitatii speciale (primite cu ocazia sarbatorii “Zilele Snagovului” de la organizatori) dar si scolile locale beneficiaza de intrare gratuita in perioadele mentionate!!!

Lansarea Colectiilor Istorice s-a completat cu un concurs cu tema “Istorie Locala – Zona Snagov” in care s-au confruntat 24 de elevi din clasele V-VIII (cate 6 in echipa) de la 4 scoli locale, in data de 4-iunie-2009 la Casa de Cultura Snagov. Detalii suplimentare in pagina de Internet: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=714.  

Colectiile pot fi vizitate in perioada mentionata mai sus la sediul Fundatiei Sngaov din SNAGOV Sat – Sos. Snagov, Nr. 78 – CASA CU STUF (vis-a-vis de BRD). 
Detalii suplimentare puteti solicita la email: office@fundatiasnagov.ro .

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?