[D   ] 04.06.2009: Concurs de Istorie Locală Zona Snagov
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Fundatia SNAGOV impreuna cu SNAGOV Tur (Agentie de turism specializata in zona Snagov) si Inspectoratul Scolar Ilfov au derulat in premiera in data de 04-iun-2009 un eveniment cu tema “Istorie Locala – Zona Snagov” in cadrul caruia elevii din clasele V-VIII (in echipe de cate 6 elevi) ce invata la 4 unitati de invatamant din zona Snagov s-au confruntat intr-un mod distractiv si relaxant in sustinerea unor prezentari tematice legate de istoria locala

Scolile participante au fost:
– Liceul teoretic “M. Kogalniceanu” Snagov 
– Scoala Generala Nr.1 Gruiu
– Scoala Generala Nr.1 Ciolpani
– Scoala Generala Nr. 2 Lipia
Elevii au fost insotiti atat de profesorii coordonatori cat si de sustinatori ce le-au fost in permanenta alaturi.

Pe tot parcursul evenimentului, elevii ne-au incantat cu prezentari si cantece deosebite, tricourile desenate, obiectele aduse (oale din lut), harti, povestiri, poezii, citate, afise si multe altele.

Fotografii eveniment:

Mai multe fotografii si la: 
                       Festivitatea de premiere
                       Vizitare colectii istorice

Prin aceasta competitie scolile participante au avut ocazia de a aduce contribuitii importante in educarea si pregatirea elevilor printr-o abordare riguroasa si competitiva astfel: stimularea competitiei, acumularea de cunostinte de istorie, constientizarea importantei cunoastrerii zonei in care locuiesc si invata, exersarea de prezentari si vorbire publica, extragerea si sintetizarea celor mai relevante informatii pe teme date, utilizarea Internetului, etc. 

Cu ocazia lansarii Colectiilor Istorice Private Zona Snagov – ca noua atractie turistica locala (ce a avut loc in 28-mai) – elevii au si vizitat direct colectiile istorice legate de zona Snagov.

Totodata, au avut ocazia de a se afla fata in fata cu una dintre cele mai deosebite colectii, si anume colectia “Vlad Tepes – Dracula” care este cea mai mare colectie la nivel national si castigatoare a circa 20 medalii din aur si argint la participarile internationale. Totodata, ea va reprezenta una din principalele colectii la aniversarea a 550 de ani a Bucurestiului din septembrie 2009. 
Mai multe detalii despre colectia lui “Vlad Tepes / Dracula” pot fi gasite in pagina: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=713 

Informatii suplimentare ale evenimentului:
           Festivitatea de premiere
           Agenda evenimentului, modul de derulare/organizare si temele abordate de scoli
           Invitati, Parteneri si Sponsori
           Comunicat de Presa

Detalii despre alte evenimente similare sunt prezentate in paginile:
a) editia I-a (2007): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=563
b) editia a II-a (2008): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=562 
c) editia a III-a (2009): http://fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=688 

Detalii suplimentare la email: [email protected]

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?