[D   ] 05.08.2009: Activități de olărit la Snagov – în premieră
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Şi mânuţele de copil pot modela la roata olarului…

Urmând tradiţia olaritului din vecinătatea lacului Snagov, mai precis ceramica de Ciolpani, Fundaţia Snagovalături de Casa de Cultură a comunei Snagov şi Biserica „Buna-Vestire” din Snagov-Sat, au organizat o şezătoare adresată tinerei generaţii dornice să „fure” din tainele olăritului.

Evenimentul s-a concentra în după-amiaza zilei de 5 august, la orele 17:00, la sediul Fundaţiei Snagov, la Snagov-Sat.

Meşterul ceramist, nea Mitică de la Piscu, care „va da roată” este deja cunoscut de copiii din Snagov de la zilele comunei de anul acesta. Moment în care pentru prima dată la Snagov, pe lângă muzică şi dans, locuitorii comunei au vazut cum se transformă lutul în farfurie, cană sau ulcior.

Copiii care au învârtit la roată au fost elevi ai Liceului „Mihail Kogălniceanu”, din comuna Snagov. Mai precis, un grup de 20 de copii, din clasele primare şi gimnaziale, care din august 2008, desfăşoară activităţi artistice/plastice la biserica „Buna-Vestire” din Snagov-Sat, sub binecuvântarea părintelui paroh, Dan Panaite si îndrumarea coordonatorului cultural, Gabriela Olteanu.

Fotografii

Acţiunea pregătita este o colaborare în premieră între cele trei instituţii: Fundaţia Snagov, prin domnul Constantin Turmac, în calitate de preşedinte; Biserica „Buna-Vestire” din Snagov-Sat, prin preot-paroh, Dan Panaite şi Primăria Snagov, prin Coordonator Cultural, Gabriela Olteanu.

Dorim ca această primă acţiune de acest tip, să fie urmată de cât mai multe, pentru ca pe viitor să ţintim organizarea unei astfel de activităţi care să se poată adresa copiilor din toată comuna.

Detalii suplimentare la email: office@fundatiasnagov.ro

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?