[D   ] 20.08.2010: Zilele Culturale Snagov (ediția a II-a)
 Link la pagina (site-ul inițial/original)

După acumulări de 5 ani de muncă şi cercetări cât şi prin sprijinul voluntarilor şi sponsorilor, am avut plăcerea să prezentăm participanţilor interesaţi un grupaj de materiale, informaţii şi amintiri legate de Zona Snagov. 

Mulţumim participanţilor pentru interesul şi sprjinul acordat (ca cetăţeni, vizitatori, localnici, noi proprietari, elevi etc.) şi mai ales pentru sugestiile şi toate contribuţiile aduse

Fotografii eveniment:

Participanţii au avut ocazia sa: 

VADĂ:
5 colecţii muzeale despre istoria zonei Snagov 
prezentări multimedia
filme (tematice / istorice)
poze si imagini vechi şi foarte vechi
cărţi, hărţi, cărţi poştale, timbre, obiecte vechi
speciile protejate în zona Snagov
cronologie: principalele momente istorice
texte şi mărturii (inedite) despre istoria locală
(detalii despre) personalităţi bune si (ne)bune
multe curiozităţi
AUDĂ:
personalităţi / oameni care au ceva interesant de spus
FACĂ:
discuţii de grup, aminitiri, completări cu detalii
ce / cum ar putea face ceva pentru zona Snagov
CE A REZULTAT:
cel puţin 20 de lucruri noi despre zona Snagov
cautarea / regasirea rădăcinilor noastre
explorare a trecutului zonei Snagov 
cel puţin 5 lucruri ce pot fi făcute pentru zonă


AGENDA detaliată a evenimentului din care enumeram pe scurt:
– 5 Colectii Muzeale despre Istoria Snagovului
– Vlad Basarab Tepes=Voevodul sau Dracula=vampirul?
– 3 Filme vechi despre Zona Snagov – proiecţie în aer liber
– Sporturile Nautice în Zona Snagov
– Istoria turistică şi de agrement a Snagovului
– Rezervaţia naturală Snagov – Biodiversitate
– Comunismul la Snagov / Demolări
– Tradiţii: Pescuitul
– Antiteză: 2 cărţi şi (un film) în oglindă: Desfăşurarea (comunistă)/Destrămarea (capitalistă)
– Cum poţi afla mai multe despre Zona Snagov?

PARTENERI / Sponsori / Co-Organizatori:

1) SNAGOV TUR SRL – Agenţie Turistică specializată în Zona Snagov (detalii pentru circuite în zonă)

2) STEF BOL IMPEX SRL (principala firmă de produse alimentare din centrul Snagov – Sat)


Detalii suplimentare puteti solicita la  email: office@fundatiasnagov.ro.

RUGAMINTE FINALA – CONTINUITATE: Patrimoniul zonei Snagov (cultural, istoric, natural, etnografic) necesita multa munca de analiza, colectare, interpretare, descriere / prezentare adecvata.

Fundatia Snagov a realizat o prima structurare si prezentare. Aceasta munca merita si poate fi continuata.
Va invitam sa va alaturati SPONSORILOR si sa contribuiti cu: poze, povestiri, diferite obiecte vechi, completari, corecturi, recomandari.


E nevoie de mult timp (ajutati ca voluntari!) si mai ales de recuzita (materii si materiale) pentru o expunere si vizualizare adecvata (moderne).
Orice contributie a dvs. va fi cel putin recompensata prin mentionarea in lista sponsorilor (in prezent accesibila la: http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=551 si intr-un panou de la sediul Fundatiei Snagov – unde sunt exponatele).

Selectie impresii ale participantilor in urma evenimentului Zilele Culturale Snagov (editia a II-a), 20-22 august.

“O initiativa laudabila. Felicitari domnului Turmac pentru tot ce a realizat. Este bine sa nu ne uitam trecutul si valorile.” Dragos Iancu (snagovean)

“O actiune ce aduce beneficitate atat comunitatii cat si mediului din zona Snagov. Felicitari organizatorilor si urari de putere in a continua activitatea inceputa.” (Daniela Baraniuc si Carmen Ognean – reprezentanti Apele Romane)

“Faceti o treaba extraordinara. Va cunosc in calitatea de custode dar se pare ca sunteti plusivalent. Felicitari pentru organizarea evenimentului si va doresc la cat mai multe editii.” Eliza Bodea (reprezentant APM-Ilfov)

“Felicitari pentru initiativa, efortul depus si pentru spiritul de voluntariat pe care il promovati! E nevoie de oameni ca voi in Romania! E nevoie de un loc unde oamenii sa se opreasca putin…”Vicentiu Muresan (locuitor Snagov)

“Nu pot sa cred ca intr-o lume atat de egoista si zgarcita cu propriul timp liber mai exista oameni care se daruiesc si vor sa faca ceva!… Va apreciez efortul si mi-as dori din suflet sa va pot si eu ajuta sa facem oamenii sa aprecieze si sa reevalueze ceea ce deja avem! Felicitari!” (Alina Stan, locuitor Snagov – repatriat din SUA de… dragul Snagovului).

“Felicitari pentru lucrurile minunate pe care le faceti pentru comuna Snagov! Avem foarte mare nevoie de oameni ca dvs. Va doresc multa sanatate si putere de munca pentru a continua ceea ce ati inceput.” (Mihai Mitrea, snagovean).

“… Sunt locuitor din Snagov dar sincer vorbesc nu prea am stiut mare lucru de importanta si istoria localitatii. … Expozitia a fost una foarte reusita, chiar peste asteptarile multora dintre noi…” (Andreea Vlaicu, eleva) 

“J’ai été comblé de joie d’apprendre un peu plus d’ou est parties “SNAGOV”. Un lac impressionnant de 16 km de longueur, des espèces d’insectes, poissons et animaux. La vie de Vlad Tepes avec tous ces guerres contre les Turcs a pouvoir y résistez avec un peu de guerriers contre des hommes de guerre Turcs environs 3000. Le musée représente a “Snagov” est très intéressant pour les étrangers comme moi ainsique les roumains. Je félicite le personnel qui s’en occupé pour persévér la culture. (Cassman Wilfred et sa fam. Ionescu, Bruxelles, Belgia)

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?