[B,D] 24.09.2010: Circuit turistic cultural la Snagov
Link la pagina (site-ul inițial/original)

CIRCUIT turistic cultural la Snagov (cu ocazia aniversarii a 2 hramuri ale Manastirii Snagov sarbatorite in 26 si 27 sep + vizitare colectie Vlad Basarab Tepes)

Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Ilfov (DJCPNI) în colaborare cu Fundaţia Snagov au derulat vineri, 24 septembrie 2010, un circuit cultural Bucuresti –> Snagov -> Bucuresti.
 
Principalele atractii / obiective:

  1. a) vizitare – Manastirea Snagovului are trei hramuri, dintre care in 26 si 27 sep se sarbatoresc doua: “Buna Vestire” si “Intrarea in biserica a Maicii Domnului”
  2. b) vizionare – Colectia publica de tip OPEN “Vlad Basarab Tepes” a Fundatiei Snagov va putea fi vizitata in perioada 22 – 26 sep 2010 intre 10:00 si 18:00 la parterul hotelului Golden Tulip din Calea Victoriei nr 133.
  3. c) vizionare – Colectia “Istorie locala – Zona Snagov” din care fac parte sub-colectiile / tematicile: etnografie si traditii locale, personalitati bune si (ne)bune, eco-turism si agrement, biodivestitatea in “Rezervatia Snagov”, istorie locala – momente relevante, comunismul la Snagov, etc.

Cei interesati de Vlad Tepes si/sau Dracula, mai pot vizita si expozitia “Dracula – voievod si vampir” de la Muzeul National de Arta (MNA), expusa pana in data de 10 oct 2010. 

Fundatia Snagov a lansat un comunicat de presa vineri 24-sep-2010 ora 10:30 despre denumirea gresita a colectiei de la MNA, care in cel mai bun ar fi putut fi “Dracula – voievod sau vampir?”.
Fotografii circuit:

Participanti la eveniment: reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi Turismului, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliului Judeţean Ilfov, Prefecturii judeţului Ilfov, specialişti în arheologie şi alte persoane, care după lansarea oficială a colecţiei se vor deplasa în localitatea Snagov la sediul Fundatiei Snagov pentru a viziona Colecţia publică Istorie – locală Zona Snagov iar apoi la Mănăstirea Snagov.

Agenda detaliata a circuitului se regaseste in comunicatul de presa postat pe www.comunicatedepresa.ro

Detalii suplimentare puteti solicita la  email: office@fundatiasnagov.ro.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?