[C   ] 31.03.2011: Eveniment ecologic educativ (ediția a V-a) – Ziua Internațională a păsărilor (1-aprilie) 
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Fundatia SNAGOV impreuna cu Inspectoratul Scolar Ilfov si Custodele Ariei naturale Protejate “Lacul Snagov” (SNAGOV Tur) au derulat in 31-martie-2011, la Caminul Cultural Ciolpania V-a editie a evenimentului ecologic anual – de aceasta data cu ocazia aniversarii Zilei Internationale a Pasarilor (1-aprilie)

Evenimentul s-a derulat sub tema: “Protectia mediului la tine acasa” si a constat in doua etape principale:
1) concurs de scriere proiecte de protectie a mediului in Zona Snagov (ce urmeaza a fi implementate in perioada urmatoare in cadrul scolilor si a caror rezultate vor fi evaluate peste 1 an intr-o noua editie a evenimentului ecologic) 
2) iesire practica in natura – de plantare copaci

Grupuri tinta / Scoli participante: Elevii claselor V-VIII ce invata la scolile din Zona Snagov. La eveniment au participat circa 80 elevi (in 8 echipe+sustinatori) de la 10 unitati de invatamant locale ce au prezentat o serie de proiecte interesante – astfel:

Nota: Moara Vlăsiei a fost reprezentata de o singură echipă formată din elevi de la toate cele 3 scoli locale.

Vezi mai multe detalii legate de modul de derulare si agenda evenimentului.

Fotografii eveniment: 

Vezi filmuletul de la activitatea de plantare copaci. 

Vezi si imagini de la festivitatea de premiere

Multumim tuturor participantilor ce au sustinut in derularea evenimentului si ne-au onorat cu prezenta: Elevii si Profesorii coordonatori (si nu numai) de la cele 10 scoli locale, Primaria Ciolpani, reprezentantii de la ziarul Semnal, locuitorii din zona Snagov, reprezentantii de la Inspectoratul Scolar Judetean Ilfov si echipa de la Ocolul Silvic Snagov. 

Multumiri speciale partenerilor: Ocolul Silvic Snagov (pentru organizarea activitatii de plantare copaci) si Primaria Ciolpani (pentru gazduirea evenimentului). 

Multumiri si Scolii Nr.1 Ciolpani pentru momentul artistic asigurat de talentatul Tudor Alexandru (elev in cls. a IX-a la Liceul Mark Twain si fost elev al Scolii Nr.1 Ciolpani).

Detalii despre editiile anterioare ale concursurilor de mediu derulate anual sunt prezentate in paginile:
a) editia I-a (2007): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=563 
b) editia a II-a (2008): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=562 
c) editia a III-a (2009): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=688 
d) editia a IV-a (2010): http://www.fundatiasnagov.ro/ro/index.php?s=733  

Acțiunea s-a derulat în cadrul Campaniei de Informare și Conștientizare “ANPLS chiar există! Informeaza-te și Protejeaz-o!” prin proiectul „Aria Naturală Protejată “Lacul Snagov” – Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe bază de studii ştiinţifice, Informare şi Conştientizare” co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională. 
 Detalii suplimentare puteti solicita la  email: office@fundatiasnagov.ro

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?