[C   ] 02.06.2011: Caravana ANPLS * Informează-te! 
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Sub sloganul principal “ANPLS chiar exista! Informeaza-te si protejeaz-o!”, Fundatia SNAGOV, impreuna cu Custodele Ariei Naturale Protejate “Lacul Snagov” (SNAGOV Tur), a pus la dispozitia locuitorilor din Zona Snagov Caravana ANPLS – cu rol de informare in ceea ce priveste Aria Naturala Protejata “Lacul Snagov” (ANPLS). 

Astfel, timp de 4 zile, intre 2-5 iunie 2011, Caravana ANPLS a parcurs un traseu prin 3 sate din Comuna Snagov (Ciofliceni, Ghermanesti si Snagov – satele amplasate pe malul sud-estic al Lacului Snagov, respectiv ANPLS) si a poposit in puncte/locatii diferite pentru a sustine prezentari de informare si constientizare privind existenta ANPLS si necesitatea de protejare a acesteia. 
Fotografii

Punctele de stationare a Caravanei au fost:

In plus, Custozii ANPLS au poposit si in diferite locatii publice pentru a sustine prezentarile de informare – astfel: 
1) Complex Astoria Snagov – la grupurile de licceni bucuresteni si turisti aflati in locatie
2) OGA Snagov – la persoanlul direct implicat 
3) Jandarmeria Ilfov – la echipele de jandarmi aflati in zona, ocazie cu care s-au stabilit masuri comune de colaborare.
4) Restaurantele aflate in ANPLS (malul stang) si imprejurimi – la persoanele de decizie din locatie.
5) Etc. 

Caravana ANPLS, timp de 4 zile, a sta la dispozitia locuitorilor din zona ANPLS si a turistilor aflati in zona pentru informare, clarificari si detalii legate de ANPLS. Toti cei care au luat contact cu Caravana ANPLS (circa 300 participanti) au avut ocazia de:
– a afla direct de la custozii ANPLS si de a intelege ce este ANPLS, de ce exista, ce beneficii iti aduce si ce se poate face concret pentru protejarea si valorificarea ei. 
– a vizualiza imagini din ANPLS (asa DA si asa NU) 
– a primi brosura informativa despre ANPLS (in limita stocului disponibil)
– a primit tricoul promotional (in limita stocului disponibil)
– a-si exprima punctele de vedere (prin completarea chestionarului) 

Printre participanti s-au regasit preponderent locuitori si riverani din zona Lacului Snagov (respectiv ANPLS), urmati de turisti aflati in zona, echipe de reprezentanti ai unor companii mari, reprezentanti ai locatiilor publice locale si reprezentanti de la diferite institutii responsabile. 


Pentru atragerea unui numar cat mai ridicat de participanti, evenimentul s-a derulat si cu sprijinul Primariei Snagov pentru colaborare in ziua de 2-iunie, la stadionul de fotbal “Vointa Snagov” unde au fost prezenti peste 700 de locuitori si riverani din Zona Lacului Snagov (respectiv ANPLS), peste 10 agenti economici locali si reprezentanti ai institutiilor locale.


Acțiunea se deruleaza în cadrul Campaniei de Informare și Conștientizare “ANPLS chiar există! Informeaza-te și Protejeaz-o!” prin proiectul „Aria Naturală Protejată “Lacul Snagov” – Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe bază de studii ştiinţifice, Informare şi Conştientizare” co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Detalii suplimentare puteti solicita la  email: office@fundatiasnagov.ro.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?