[C,A] 06.03.2012: Întâlnire publică privind Planul de Management al ANPLS  
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Fundatia SNAGOV (impreuna cu Custodele ANPLS) deruleaza de peste un an un proiect de inventariere a speciilor de fauna si flora precum si de analiza a habitatelor din Zona Snagov.
Astfel, o parte din cele identificate, fiind protejate (foarte rare / pe cale de disparitie / amenintate de activitatile si comportamentul oamenilor) – necesita o monitorizare si protectie suplimentara (inclusiv conform prevederilor legilor).
Cu cat mai rare sunt unele specii, cu atat sunt mai valoroase pentru ecosisteme si deci si pentru intreaga populatie – si necesita masuri mai concrete + energice pentru conservare/protectie.

Avand in vedere ca la nivelul lunii martie, principalele activitati de inventarieri au fost deja realizate, in baza primelor concluzii, s-a considerat oportun/adecvat sa se invite reprezentanti ai principalelor institutii si categorii cu interese legat de zona Snagov, pentru a face un schimb de informatii, opinii, recomandari – legat de ce anume sa se aiba in vedere in perioada urmatoare, pentru ca in Planul de Management (si regulamentul aferent) sa existe prevederi cat mai eficiente si eficace pentru toate partile implicate.

Astfel, in data de 6 martie 2012, la sediul APM Ilfov, invitatii (si cei interesati – circa 18 participanti) au putut asista la o suita de prezentari (facute chiar de cercetatorii care au lucrat la studiile in cauza), urmate de discutii libere.

Participantilor li s-a solicitat sa comunice in scris in termen de maxim 30 de zile, daca intrevad eventuale conflicte / contradictii cu legislatiile pe care opereaza, sau cu nevoile si procedurile operationale, etc. Sa ne scrie (de asemenea) propuneri si recomandari. Dar in special sa ne comunice daca (si care) baza legala (prevederi, norme, etc) au cunostiinta ca are legatura cu cele prezentate si mai ales cu cerintele si implicatiile potentiale ale unui Plan de Management.

Participantii au apreciat organizarea evenimentului, prezentarile facute si ne-au promis ca vor avea in vedere si daca/cand vor sesiza diferite suprapuneri sau oportunitati de colaborare – ne vor contacta.

Fotografii eveniment:

Evenimentul a fost organizat de Fundatia Snagov, impreuna cu consultantii KVB Economic SA si gazduit de APM Ilfov (carora le multumim si pe aceasta cale). El vine in sprijinul proiectului „Aria Naturală Protejată “Lacul Snagov” – Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe bază de studii ştiinţifice, Informare şi Conştientizare” cofinanțat drin Fondul European de Dezvoltare Regională (SMIS17610).

Mai multe detalii despre stadiul curent al proiectului, puteti afla la office@fundatiasnagov.ro.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?