[B   ] 13.05.2012: Prima Evadare – Promovarea activităților eco-turistice * Ciclism
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Fundatia Snagov sustine Prima Evadare, un concurs prietenos de ciclism cross country (derulat anual inca din 2009) care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoara fără diferențe de nivel. 

Concursul se desfașoară între București (plecarea din Băneasa) și Snagov (locul de oprire) prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km. 
Astfel, se parcurg zone din vechii codri ai Vlasiei, cu pajisti, campuri, lacuri, sate, locuri istorice – sosirea fiind pe malul lacului Snagov.

Evenimentul urmareste si valorizeaza si:  
– un mod de viață sănătos prin practicarea sportului in aer liber, fiind o competitie care aduce la un loc amatori si profesionisti in diferite categorii;
– promoveaza traseele și pădurile din nordul Bucureștiului într-un mod mai activ decat cel al gratarelor;
– curatarea de deseuri a zonelor afectate;
– un București mai curat și mai liber prin folosirea bicicletei;

In vederea sustinerii acestor valori, Fundatia Snagov impreuna cu Snagov Tur, au pregatit mai multe surprize ce pot asigura o excursie inedita in zona Snagov pentru participantii la circuit si insotitoriilor / sustinatoriilor acestora. Astfel, se poate intra in atmosfera naturala si istorica a zonei Snagov – prin circuitele cu vaporasul, plimbarile cu titicarul, caiacele sau biciclete si prin filmele prezentate. 

Suplimentar, Fundatia Snagov poate propune celor interesati si activitati de ecologizare si conservare biodiversitate (eliminare de specii invazive, “infierea” unor stejari seculari, monitorizarea unor specii etc.), ce pot fi derulate pe parcursul traseelor din padurile din zona Snagov. 

Mai multe detalii despre eveniment si mai ales despre editia din anul urmator puteti afla la ecoturism@snagov.ro sau office@fundatiasnagov.ro.

Pentru iesirile dvs. cu biciclete in cursul anului, va invitam sa ne vizitati locatia din Snagov sat, de unde puteti si inchiria biciclete si obtine si detalii/recomandari pentru o suita de 5 trasee in zona Snagov (cu durate – complexitari, diferite).

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?