[C   ] 05.10.2012: Patrimoniul natural existent în zona Snagov și oportunitățile oferite de acesta
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Fundatia SNAGOV si partenerii sai au derulat in data de 05-Octombrie-2012 incepand cu ora 11:00 la „Casa cu Stuf” din Sos. Snagov nr. 78, sat Snagov, o intalnire de prezentari si discutii pe tema: „Patrimoniul natural existent in zona Snagov si oportunitatile oferite de acesta” – cu ocazia finalizarii studiilor stiintifice din ANPLS si a campaniei de informare si constientizare privind ANPLS.

Intalnirea a adus in atentia factorilor interesati informatii proaspete legate de descoperirile cercetatorilor stiintifici  realizate in ANPLS si de a trasa directii viitoare legate de modul de lucru, colaborari si fructificare oportunitati
 
Acest eveniment inchide seria de informari legate de ANPLS din cadrul proiectului „Aria Naturală Protejată “Lacul Snagov” – Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe bază de studii ştiinţifice, Informare şi Conştientizare” co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (SMIS17610).

Fotografii eveniment:

Intalnirea s-a derulat dupa urmatoarea AGENDA:

Orele

Activitate

Speakeri

10:45-11:00

Coffee Break si Networking

 

11:00-11:15

Mesaj de deschidere si prezentare dpdv: evolutie istorica, realizari, organizational, membri, etc.

Custodele ANPLS si Fundatia Snagov

11:15-12:15

Prezentarea sintezei (versiune scurta) a rezultatelor studiilor realizate in ANPLS:

• Prezentarea principalelor habitate identificate, caracteristicile lor si cerinte (de conservare)

• Prezentarea principalelor specii de flora si fauna

• Prezentarea principalilor factori antropici si cerinte/recomandari

Cercetatori stiintifici:

• Conf. Dr. Paulina ANASTASIU – Expert botanist

• Lect. Dr. Sanda Lițescu – Expert flora acvatica si fitoplancton

12:15-12:30

Nevoia de conservare, context global-UE-local / Legislatie / Drepturi si Obligatii / Existenta ANPLS: avantaje si dezavantaje – alternative+solutii

Custode ANPLS
Fundatia Snagov

12:30-13:00

Rolul si modul de lucru al Custodelui * Modul de sprijin al Fundatiei Snagov si Cum pot ajuta membrii/sustinatorii/autoritatile * Cum se acorda avize, autorizatii, perspectiva istorica, exemple prozitive dar si probleme locale * Cum se lucreaza/ colaboreaza cu alte institutii * Care sunt preocuparile si prioritatile (inclusiv oportunitati de finantare) pentru valorificarea si promovarea potentialului natural al ANPLS (si eco-turistic) ale institutiilor * Exemple de solutii – alternative

Custode ANPLS
Fundatia Snagov

13:00-13:30

Intrebari – Raspunsuri

Fundatia SNAGOV si invitatii

13:30-14:30

Lunch si Networking

 

14:30-16:00

Circuit cu vaporasul in ANPLS.

Fundatia SNAGOV

Multumiri participantilor la eveniment: 
• Autoritati centrale: Gara Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Ilfov, Administratie Nationala Apele Romane – Administratiile Buzau-Ialomita si Arges-Vedea.
• Autoritati locale: Asociatia Pescar Club 21. 
• Agenti economici locali: Snagov Club, Dolce Vita, Snagov Tur, Aztec, Interelektronic, Tehvorom.  
• Riverani ai ANPLS si locuitori din vecinatatea ANPLS 
• Reprezentanti mass-media: Antena 1, care a si publicat o stire legata de descoperirile din ANPLS: http://observator.a1.ro/social/Plante-carnivore-pe-lacul-Snagov_69993.html.

Parteneri: Custode ANPLS, Cercetatori stiintifici (Conf. Dr. Paulina ANASTASIU, Lect. Dr. Sanda Lițescu, Lect. dr. Nicolae Crăciun) si Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov. 

Acțiunea s-a derulat in cadrul Campaniei de Informare și Conștientizare “ANPLS chiar există! Informeaza-te și Protejeaz-o!” prin proiectul „Aria Naturală Protejată “Lacul Snagov” – Management adecvat prin revizuire Plan de mangement pe bază de studii ştiinţifice, Informare şi Conştientizare” cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Detalii suplimentare puteti solicita la  emaill: office@fundatiasnagov.ro.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?