[B,C] 01.04.2013: Școala Altfel la Snagov (ediția a II-a)
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Fundaţia SNAGOV şi partenerii săi au au derulat in perioada 01-05 Aprilie 2013 un set de PROGRAME DEDICATE (detalii) programului “Sa stii mai multe sa fii mai bun” (anterior cunoscut ca „Scoala altfel”).
– Activitati tehnico-stiintifice – prin programele dedicate din categoria BIODIVERSITATE: Lectii despre Natura si Observatii Specii 
– Activitati de CREATIE in cadrul atelierelor de Colaje si Obiecte de Artizanat si Decorative cu elemente din natura
– Activitati culturale – cu includerea celor 7 colectii tematice despre Zona Snagov.

Cu toate ca vremea nu a imbiat la excursii si activitati in aer liber, ne-au vizitat peste 150 de copii de la gradinite, scoli si licee din Bucuresti si Snagov.

Participand la Lectiile in natura si observarea speciilor – la IAZul special amenajat (28.000 l apa), completate, atunci cand vremea ne-a lasat, de Circuitele de Explorare in PADURE, copiii au invatat si “altfel” despre natura, despre interdependentele create intre toate vietatile (fauna si flora) si factorii de mediu, despre interactiunile din cadrul ecosistemelor si a habitatelor.
Au fost prezentate peste 6 specii de pesti, peste 12 specii de plante, scoici, raci si broscute, sustinute de explicatii si elemente vizuale (peste 176 de planse color).
 
In cadrul atelierelor de CREATIVITATE si MESTESUGURI – ineditul a fost dat  de atelierele mixte “Do it yourself” & Handmade si a celor de Colaje din materiale preluate din natura. Aici copiii si-au creat propriile suveniruri: felicitari, tablouri si obiecte care mai de care mai interesante si … traznite.

Cei mai mari si-au completat cunostintele de istorie, cultura, geografie si mediu prin vizitarea Colectiilor muzeale Snagov: 7 colectii muzeale structurate pe tematici diferite.

Astfel incat, la finalul unei zile petrecute la Snagov intr-o “scoala altfel” in mijlocul naturii, copiii sa stie cu adevarat mai mult si sa fie cu adevarat mai buni!

PARTICIPANTI: 
Multumim tuturor celor care ne-au vizitat: 
– Scoala cu clasele I-VIII nr. 112 Titan, Bucuresti;
– Scoala si Gradinita Snagov;
– Liceul Mihail Kogalniceanu Snagov;
– Scoala din Ciolpani.

PARTENERI / Co-Organizatori:
1) Snagov Tur SRL
2) Brigada de Voluntari

Vă stăm la dispoziţie pentru detalii suplimentare la  email: office@fundatiasnagov.ro.

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?