[B   ] 12.05.2013: PRIMA EVADARE * Ciclism (circuit de 55km, ediția 5, anul 2 ca partener local)
Link la pagina (site-ul inițial/original)

12 mai 2013: PRIMA EVADARE (circuit de 55km)
 
Fundatia Snagov este PARTENER (pentru al 2-lea an consecutiv).
 
 
Fundatia Snagov sustine Prima Evadare, un concurs prietenos de ciclism cross country (derulat anual inca din 2009) care își propune să deschidă sezonul maratoanelor MTB într-o versiune ușoara fără diferențe de nivel. 


Concursul se desfașoară între București (plecarea din Băneasa) și Snagov (locul de oprire) prin păduri și drumuri de țară pe o distanță de aproximativ 55 de km. 
Astfel, se parcurg zone din vechii codri ai Vlasiei, cu pajisti, campuri, lacuri, sate, locuri istorice – sosirea fiind pe malul lacului Snagov.

Evenimentul urmareste si valorizeaza si:  
– un mod de viață sănătos prin practicarea sportului in aer liber, fiind o competitie care aduce la un loc amatori si profesionisti in diferite categorii;
– promoveaza traseele și pădurile din nordul Bucureștiului într-un mod mai activ decat cel al gratarelor;
– curatarea de deseuri a zonelor afectate;
– un București mai curat și mai liber prin folosirea bicicletei;

In vederea sustinerii acestor valori, Fundatia Snagov impreuna cu Snagov Tur, au pregatit mai multe surprizece pot asigura o excursie inedita in zona Snagov pentru participantii la circuit si insotitoriilor / sustinatoriilor acestora. Astfel, se poate intra in atmosfera naturala si istorica a zonei Snagov incepand cu 20-aprilie (prima zi de recunoastere a traseului) – prin circuite cu vaporasul, plimbari cu caiacele pe lac, o serie de gratuitati si reduceri la sediul din Snagov sat (atat pentru nou deschisul “Bike Stop” cat si la Colectiile Muzeale Snagov + setul de activitati eco asigurare in zona.

Detalii despre programul evenimentului Prima Evadare in pagina: http://primaevadare.ro/program/
Noutatile le puteti urmari in paginile de Facebook ale Fundatia Snagov si Prima Evadare, unde vor fi postate detalii. 

Cu aceasta ocazie Fundatia Snagov, deschide in premiera (20-aprilie-2013), la sediul sau din Snagov (Casa cu Stuf) Centru de Biciclete Snagov (sau Bike Stop Snagov) de tipul “Do It Your Self“, unde biciclistii aflati pe traseu pot beneficia de urmatoarele servicii: 
   – spalare biciclete 
   – posibilitate de revizii / intretinere 
   – gazduire biciclete 
   – inchiriere biciclete (chiar si pentru aceasta competitie) 
   – informari despre trasee si atractii locale
   – Punct de refreshment – unde biciclistii isi pot prepara singuri fresh-ul dorit 
   – Posibilitatea de a comanda pizza la pachet (durata comanda 30-40 min)
Centrul va fi functional in 20, 21, 27, 28 apr precum si in 4, 5, 11, 12 mai. Apoi (si cu ajutorul dvs.) in intreg sezonul 2013.
 
Pentru editia 2013, Fundatia Snagov si Snagov Tur ofera ca premii si discount-uri: 

a. Discount-uri pentru toti participantii la concurs: 
– Tichete cu reduceri de 35% pentru inchirierea vaporasului o ora – maxim 15 pers (pe baza unui tichet / flyer – pot veni ulterior cu un grup de prieteni (maxim 15 pers), cu rezervare in avans) [ex: se plateste 390 lei / ora fata de 600 lei / ora] 
– Tichete pentru fresh-uri gratuite (pe baza unui tichet / flyer – cu care pot veni in sambata / duminica in 2013)
– Tichete pentru inchirierea unor caiace cu doua locuri (reducere 50% pentru primele 3 ore – cu care pot veni in sambata / duminica in 2013)
b. Premii pentru primele 3 locuri: 
– 3 vouchere pentru plimbare cu vaporasul pe lacul Snagov 1 ora (capacitate 16 locuri – deci pot veni cu un grup de prieteni, cu rezervare in avans) [valoare: 600 lei x 3 ore = 1800 lei] 
– 3 vouchere pentru utilizare caiac dublu 3 ore pe lacul Snagov (capacitate 2 locuri – deci pot veni insotiti, cu rezervare in avans) [valoare: 35 lei x 3 caiace x 3 ore = 315 lei] 
– 15 vouchere pentru vizitarea Colectiilor Muzeale Snagov + 1 fresh [valoare: 10+5 lei x 15 = 225 lei] 
c. Tombola
– 3 vouchere pentru plimbare cu vaporasul pe lacul Snagov de 1 ora (capacitate 16 locuri – deci pot veni cu un grup de prieteni, cu rezervare in avans) [valoare: 600 lei x 3 ore = 1800 lei] 
– 3 vouchere pentru utilizare caiac dublu 3 ore pe lacul Snagov (capacitate 2 locuri – deci pot veni insotiti, cu rezervare in avans)
– 20 de vouchere pentru vizitarea Colectiilor Muzeale Snagov + 1 fresh [valoare: (10+5) lei x 20 = 300 lei] 
 

Mai multe detalii despre eveniment si mai ales despre editia din anul urmator puteti afla la email [email protected] sau [email protected].

Pentru iesirile dvs. cu biciclete in cursul anului, va invitam sa ne vizitati locatia din Snagov sat (noul Bike Stop Snagov), de unde puteti si inchiria biciclete si obtine si detalii/recomandari pentru o suita de 5 trasee in zona Snagov (cu durate – complexitari, diferite).

Suplimentar, Fundatia Snagov poate propune celor interesati si circuite (plimbari tematice pe trasee/zone specificate + teme + trusa de scule) si activitati de ecologizare si conservare biodiversitate (regasire specii, eliminare de specii invazive, “infierea” unor stejari seculari, monitorizarea unor specii etc.), ce pot fi derulate pe parcursul traseelor din padurile din zona Snagov. 
Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?