[B   ] 08.06.2014: Premieră: Traversarea lacului Snagov – pe lungime (16km)
Link la pagina (site-ul inițial/original)

Avram Iancu (singurul roman care si-a propus sa traverseze inot Canalul Manecii, eveniment ce va avea loc in luna August) a ales lacul Snagov pentru antrenamentele sale, fiind cel mai mare lac din Romania (circa 16 km lungime).
Alte lacuri pe care Avram s-a antrenat pana acum, au fost: Valea de Pesti, Cincis (5 km), Vidra (8 km) etc., toate fiind insa mult mai mici. 
 
Primul antrenament pe lacul Snagov va avea loc Duminica, 8 iunie, intre orele 10:00 – 18:00. Startul va avea loc la ora 10:00 (la Tancabesti din DN1) si se va finaliza la orele 18:00 (la Silistea Snagovului / Santul Floresti, punctul de varsare al lacului spre raul Ialomita).
Fundatia Snagov sustine antrenamentele de inot ale lui Avram Iancu pe lacul Snagov si ii pune la dispozitie logistica necesara:
4 caiace duble (ce vor insoti inotatorul pe toata distanta)
– vaporas de 16 locuri pentru reprezentantii mass-media ce doresc sa filmeze antrenamentul si altele necesare. 
 
Evenimentul este o premiera pe si pentru lacul Snagov, motiv pentru care va invitam si pe dvs. sa il sustineti pe Iancu Avram. 
 
OBIECTIVe (daca doriti sa contribuiti):
1) o noua premiera (pozitiva) legata de Zona Snagov, care ar fi bine sa ajunga (mai mediatizata) si mai ales, sa aiba mai mare sustinere si participare si pe plan local (cu o mai buna colaborare din partea unor furnizori HoReCa, a bazelor sportive, a tinerilor din zona)
2) ajutor acordat lui Iancu Avram, care si cu ocazia acestui antrenament, anunta si cere ajutor (sponsorizare) pentru completarea bugetului de 8000 lire sterline (are deja 2000) pentru a putea plati taxele si astfel sa mai asigure si un plus de vizibilitate (pozitiva) a Romaniei
3) posibilitatea prezentarii reprezentantilor mass-media a frumusetilor zonei ar fi frumos (dar si a unor probleme – paradoxuri), in contextul unei arii naturale protejate (unde vom putea constata ilegalitati si abuzuri – in plina desfasurare)
4a) (optional) insotirea lui Iancu Avram (pe anumite zone de macar cate 1 km) de ambarcatiuni ecologice (si poate de alti inotatori). Poate si de sportivi de la cele 5 baze sportive din zona. De exemplu de la Dinamo la Navasart si de pe la Snagov sat la Manastirea Snagov. 
4b) (optional) dorim sa dam un exemplu de sporturi / agreement ecologice (innot, caiace, panze) versus vehicule motorizate, care circula fara aprobare (si cand sunt copii de 9-14 ani pe skijeturi – si total fara voie)
4c) dorim sa reamintim ca exista deja legislatie + studii stiintifice + mai multe categorii de locuitori / rivernani / sportivi care doresc sa se aplice legislatiile in vigoare, pentru conservarea patrimoniului natural (arie protejata). Ministerul Mediului intarzie din nou (5 luni) cu raspunsuri si astfel contribuie la inrautatirea / distrugerea patrimoniului natural protejat, de aici. Caci nu este acceptabil ca doar pentru un grup de adolescenti rebeli (circa 20-40, cu varste intre 9 si 25 de ani, dar majoritatea intre 15 si 19 ani), sa se distruga o intreaga arie naturala.
 
Il puteti sustine pe Avram Iancu si pe Facebook: https://www.facebook.com/pages/Avram-Iancu/461213384010795
 

Reprezentantii mass-media sunt invitati sa iti confirme participarea la office@fundatiasnagov.ro.

PROGRAM (pe care il vom mai tot ajusta, pana vineri la 14:00):
   9:30 Pregatiri + mesaj de inceput
10:00 Start de la DN1, Tancabesti. Acesta pleaca insotit de 4 caiace duble si vom pastra legatura cu ei telefonic
12:00 toti reprezentantii mass-media (pentru circuitul pe lac cu vaporasul, nr 1 din 2 de circa 20-35 minute) au ajuns la o locatie (pe care o vom specifica pana vineri la 14:00) si primesc niste materiale – info despre context, eveniment, zona, etc
12:30 (estimare) se ajunge / intra in treimea centrala a lacului Snagov si acolo va fi adus cu Vaporasul (16 locuri) un prim grup de reprezentanti mass-media. Si probabil schimbam si caiacistii (+ ceva consumabile pentru innotator)
14:00 (estimare) se ajunge in zona centrala a lacului (spre Manastirea Snagov). Se va organiza a 2-a “vizita” cui vaporasul (16 locuri) pana la innotato
18:00 (estimare) Iancu Avram ajunge la final (Silistea Snagovului) si mai face o declaratie (ca impresii, concluzii, recomandari – in baza experientei avute)
19:30 (informal si pe bugete proprii) o mica masa a organizatorilor si voluntarilor (cu impartasirea momentelor si situatiilor deosebite)

SPONSORI (in Zona Snagov):
1) Fundatia Snagov (organizare, sediu, logistica etc) + 12 tricouri
2) Snagov Tur SRL (vaporasul “Vlad Tepes” + 4 caiace si echipamente asociate)
3) (ceva) mancare si bauturi: Bistro Artha Park / ori Snagov Club
4) voluntari (care insotesc cu caiacele – pe innotator): 5 tineri din zona Snagov (Paliu Marius, Paliu George, Vlaicu Stefan Alexandru, Nita Eduardo Claudiu, Liviu Mihai), alti 5 de la Brigada de Voluntari, alti 3 de la Foisorul de Foc, 2 sportivi din Bucuresti

SUSTINATORI:
Cei care incurajeaza (si poate insotesc cu caiacele): sportivi de la bazele sportive din Zona Snagov, care sustin activitatile sportive ecologice (si nu pe cele motorizate si mai ales interzise in zona si care le afecteaza si antrenamentele)

SPONSORI Mass-Media:
a) Televiziuni: ProTV si Antena 1

Stire rezultata:
1) ProTv

Concluzii finale:
1) Reprezentatii televiziunilor, in loc de a prezenta efortul, munca, sacrificiile lui Iancu Avram, ca pe ceva pozitiv (chiar exemplu pentru tineri), acestia l-au etichetat drept “cel mai traznit innotator roman”. Ceea ce ii poate afecta puternic eforturile de gasire a unor sponsori. Si te poti intreba, de ce nu au ales un titlu (macar) neutru. De ce au pus astfel de etichetari?
2) Fundatia Snagov le-a aratat jurnalistilor (in perioada de circa 2 ore pana la filmarea de pe lac, din vaporas) destule elemente si mostre legate de aria naturala protejata si problemele generate de valurile mari si vibratiile ambarcatiunilor mari si puternice (interzise explicit prin legislatii si cerintele specialistilor). Dar acestia, au inteles (si probabil sefii lor) sa nu cumva sa foloseasca cuvinte precum “arie naturala protejata”, “valuri”, “ambarcatiuni”. Si au folosit – obstacole: “plante si sticle”.
Desi de la valuri, pe vaporas, de cateva ori s-au dezechilibrat si a trebuit sa reia filmarile.

* Deci asa zisele televiziuni, aduna doar stiri negative gen “ora 5” si cineva / ceva supervizeaza sa nu apara elemente pozitive, posibile modele, realizari. etc. Mai mult: asa ceva, trebuie ironizat (dar cel mai bine, omis – ignorat).
Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?