Mucenici cu nucă și scorțisoară și alte surprize

Zona Snagov are o mare bogatie (biodiversitate si culturala) care a dus la formarea unor obiceiuri și tradiții (bazate pe aceste resurse).
Și despre care, în prezent (cu alți oameni) putem măcar să ne reamintim (și să le experimentăm pe cele vechi) și adăuga unele noi …

* În 9 martie este sărbătoarea celor 40 de Mucenici …

* Acest eveniment (legat de mucenici) – promovat anual – ar putea deveni unul din numeroasele festivaluri (evenimente regionale) cu mii de participanți.  

… dacă ar exista mai multa înțelepciune și preocupare pentru progres prin muncă concretă … (nu tunuri imobiliare și alte “afaceri” bazate pe corupție etc.)

Mucenici din Muntenia
Măcinici moldovenești
Clătite cu gem de mere / dulceață de vișine și zmeură
Produse naturale din Snagov (+gătite loco): placintă cu mere / pâine (de casă) / gem de gutui / miere / dulceață de zmeură
Masa tradițională organizată lângă iaz
Foisor
Foisor

Iar în zona Snagov se gătesc (și oamenii își duc unii – altora) diferite bucate puse în farfurii așezate pe o tavă ..
Și cu această ocazie, desertul specific este porția de mucenici (după rețeta din Muntenia) …

Asa că vă INVITĂM la:
1) o combinație de Activități + Circuite/Ture + Atracții – în zona Snagov (înainte / după ..)
2a) o degustare de Mucenici cu nuci și scorțișoară + Colivă
2b) bufet cu semințe / fructe uscate
3) amintiri (cu foto, filme, demonstrații “cum se face”) despre (istoria) pescuitului la Snagov;
4) să cunoaștem oameni noi, să râdem, glumim și să ne întoarcem cu empatie și înțelegere către ce trebuie protejat / conservat în Zona Snagov;

Ne propunem că între 13:00 și 18:00, să facem un efort comun (un grup de organizatori) și să ne chemâm prietenii, cunoștințele și pe cei care au emoții și comportamente bune în raport cu natură – să o sărbătorim și altfel (tradițional, dar și mai modern).

Avem în vedere câteva (posibile) suprize. Nu avem buget (finanțare), dar nu ne trebuie mare lucru – pentru a ne simți bine o după-amiază, la aer, în natură.

Este OBLIGATORIU să vă confirmați participarea prin email / telefon (pentru a ne putea permite să asigurăm un număr adecvat de porții). 
Pentru 2 feluri de desert tradițional + ceva de băut (tot natural – local) – estimăm un cost de circa 20 lei de persoana (5:participare +15 consumatie). 
Re: Transport public: R447 (1,5 lei/60m – din piața Presei Libere > x2=3lei). Detalii la link-urile/aplicatiile: MoovitSTB) 
# cei care vor să contribuie financiar la acoperirea cheltuielilor – vor putea pune într-o cutie ce sumă doresc (sugerăm: minim 12 lei/persoană – pt. cei care degustă ce oferim și gratis pt. spectatori)

Mai multe detalii:
1) pagina de site dedicată evenimentului anual (unde vom mai adăuga detalii despre deserturi locale tradiționale + curiozități)
2) în Evenimentul din Facebook

### Fundatia Snagov propune restaurantelor din Zona Snagov să facem un eveniment comun/simultan. Anunțat pentru o întreagă săptămână (cu centrul de greutate – duminică în 09.03).
Adică cu toții să oferim în aceeași zi cel puțin și un meniu cu mucenici (ideal și colivă). Și pot fi mentionați ca obicei local și chiar ca o mică tratație (degustare) din partea locației la toate mesele din 09.03 > puțini mucenici într-un mic bol și pe o mică farfurioară – o lingură de colivă, .

Parteneri confirmați pt. ediția a-2-a: (în curs de confirmare)

>> Pentru înscriere și alte detalii, contactați-ne la: Tel: 0720 762468 ori office@FundatiaSnagov.ro * Sau (orice locație HoReCa din Zona Snagov)

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?