PA003 Principii

PRINCIPII mostenite/transmise – Conform documentatiilor aprobate (si supervizate de catre RNDR):
1) Cooperare orizontala si verticala:
      1a) in cadrul Retelei
      1b) cu organizatiile si institutiile externe la nivel national si Europeean
2) Retea
3) Parteneriat voluntar
4) Egalitate
5) Parteneriat reprezentativ si organizat

Clarificari suplimentare (si interpretari suplimentare la nivelul GAL-ului):
1a) activitatea, proiectele, hotararile si realizarile GAL-ului, vor fi facute publice (transparenta) – prin publicarea cu o intarziere de  maxim 7 zile calendaristice via internet (site)
3) Parteneriat voluntar:  sunt aceia care contribuie in la activitatea GAL. Formele concrete de contributie se vor corela  cu proiectele/actiunile ce se vor defini ulterior (in maxim 3 luni). Astfel, de la data prezentei se considera obligatorie:
– prezenta la intalniri a unui reprezentant numit
– raspunsul la comunicarile email/fax in maxim 48 de ore
4) Egalitate: toti membri sunt egali. Aceasta egalitate este critica  in special in  momentele de votare. De aceea, calitatea de membru trebuie asociata  unui  set de  Obligatii si Drepturi care trebuiesc definite, verificate/evaluate periodic. Numai astfel, se vor putea evita situatii de blocaj (exemplu: membri care nu ar veni la intalniri si/sau care ulterior conditioneaza cvorumul la votari in diferite moduri informale). Deci, neachitarea obligatiilor asumate (ex: in cadrul  diferitelor proiecte), se evalueaza de membri participanti la sedinte si in maxim 3 luni (intalniri – sedinte) se pot exclude   membrii inactivi (pentru obiectivele si proiectele aprobate de GAL).
5) Parteneriat reprezentativ: In etapa initiala, GAL-ul se completeaza in ordinea inscrierii cu reprezentanti ai diferitelor activitati relevante socio-economic.
Avand in vedere obiectivele GAL/LEADER – nu sunt permise criterii politice.
GAL nu isi propune sa includa toti actorii locali, caci  aceasta ar complica administrarea (ex: sedinte, voturi etc)  si deci vor exista situatii in care va exista si cate un singur reprezentat al unei intregii categorii de activitati similare (ex: notariat).

PRINCIPII (suplimentare) – definite de membri GAL (si de preluat de catre noii membri GAL:
*  Documente specifice, mai detaliate – vor fi adaugate ulterior (ex: ROF, ROI), suplimentat fata de Statutul care va exista pentru parteneriatul ce se va defini.

Notă: Pentru orice detalii suplimentare, îmbunătățiri, contribuții, propuneri – vă invităm să ne contactați la office@FundatiaSnagov.ro

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?