Mănăstirea Snagov – cea mai veche poză aeriană

191x. Cea mai veche poză (din aer) a insulei Snagov.

Observații: Localnicii nu preferau să locuiască la malurile lacului (asa cum e moda acum). Nu exista Palatul Snagov (a fost acolo și un fel de livadă – zonă cu nuci).

Între 187x – 1902, locuitorii (din Siliștea) au luat de pe insulă tot ce putea fi refolosit ca materiale de construcții (aferent construcții, ziduri, anexe) și au tăiat toți copacii. Biserica și turnul din poză – tocmai au fost refăcute între 1903-1915. Nu si fântâna. Pe insulă se văd denivelari – care corespund ruinelor de sub vegetația care le-a acoperit. Se văd 3 zone de acces catre insulă. Toate malurile aveau stuf (și deci erau naturale 100%).

* Fundatia Snagov mai poseda o poza din 1902 cu Nicolae Iorga – la intrarea in Manastirea Snagov. Si apoi circa 40 de imagini pana in 1989. Din acestea rezulta o multime de detalii foarte interesante (re: reparatii cu nr. de turnuri etc. / vegetatie / etc.).

** Fundatia Snagov a contribuit (ca referent) la filmul Trinitas (circa 60 min) despre Manastirea Snagov (din 2012).

> Vizitați Colecțiile Muzeale Snagov, pentru peste 40 de imagini diferite ale Mănăstirii / Insulei și pentru istoria locului din diferite perspective.

Leave a Reply

Open chat
Concret: CUM putem - ajuta?